Din 26 octombrie în peste 40 de orașe din țară

Cel mai așteptat film românesc al anului, „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, intră în cinematografele din România din 26 octombrie. Traseul filmului cuprinde peste 40 de orașe din România, unele dintre ele fără săli de cinematograf.

„După dealuri” va avea premiera de gală la Cinema Patria din București joi, 25 octombrie, de la 20.00, în prezența regizorului, a actorilor și a echipei. În paralel, de la ora 19.00, va rula și la Cinema Studio, în închiderea evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. De la ora 18.00, în avanpremieră, filmul poate fi văzut și la Cinema City din AFI Cotroceni. Regizorul, actrițele Cosmina Stratan și Cristina Flutur și actorul Valeriu Andriuță vor introduce filmul pentru public.

Seri de gală în prezența echipei vor avea loc și la Iași (26 octombrie) și Cluj (27 octombrie), în weekend-ul de lansare. În prima săptămână, filmul scris și regizat de Cristian Mungiu și inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi văzut și de spectatorii din Timișoara, Arad, Craiova, Constanta, Bacău, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Brașov, Brăila sau Tulcea.

În luna noiembrie, pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată și la Sibiu, Piatra Neamț, Oradea, Deva, Botoșani, Alba Iulia, Bistrița, Râmnicu Vâlcea și în alte localități. Filmul va ajunge și în orașe care nu mai dispun de cinematograf precum Călărași, Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sau Lugoj, iar proiecțiile vor fi organizate în case de cultură, teatre sau alte spații pentru spectacole. Detalii despre orașele și sălile unde rulează „După dealuri” vor putea fi găsite în permanență pe site-ul filmului www.dupadealuri.ro.

„După dealuri” a rulat în avanpremieră la Vaslui și la Câmpina, la finalul lunii septembrie.

În paralel, cariera filmului premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare – pentru prestația actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – continuă în marile festivaluri ale lumii. Notorietatea filmului, construită după Cannes de numeroasele cronici elogioase apărute în presa internațională, este confirmată de proiecțiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare – de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival.

Recent, „După dealuri” a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. „După dealuri” a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

Pe 16 octombrie, Cristian Mungiu și actrițele Cosmina Stratan și Cristina Flutur au luat parte la avanpremiera „După dealuri”, desfășurată în fața a peste 800 de spectatori la Cinemateca din Bruxelles, manifestare organizată cu sprijinul regizorilor belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne, co-producători ai filmului prin Les Films du Fleuve. Spectatorii din Belgia, Franța și Luxemburg vor vedea filmul din 21 noiembrie, iar cei din Olanda, din 22 noiembrie.

În jur de 40 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Rusia, au cumpărat drepturile de distribuție ale filmului. Distribuitorul român este Voodoo Films.

Parteneri media: B1 TVTVREuropa FMEvenimentul zileiGazeta sporturilorZiare.comHotnews.roZile şi nopţiCinematiqueBeWherePort.roLiternet.roCinemaRx.roStudentie.roEva.roCinefan.ro,

Filmreporter.roSpectacular TVCărtureşti.

Contact: pr@voodoofilms.ro, telefon 0720 722 107.

Actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, la Sarajevo
„După dealuri”, în selecţia oficială la Palić
„După dealuri”, selecționat în cele mai importante festivaluri de peste Ocean
Retrospectiva Cristian Mungiu în Belgia, inițiată de frații Dardenne
„După dealuri”, de Cristian Mungiu, propunerea României la premiile Oscar
Proiecţii sold-out la Hamburg, Londra, New York
„După dealuri” - premiul criticii internaţionale la Haifa
Proiecţii speciale în case de cultură şi teatre
Proiecţii suplimentare la cererea publicului
Cristian Mungiu, nominalizat la premiile Academiei de Film Europene 2012
Cristian Mungiu – retrospectivă integrală la Festivalul de la Salonic
Proiecțiile speciale continuă
Proiecţii pe 1 şi 2 decembrie
"După dealuri", nominalizat la Satellite Awards
„Premiul de argint” la categoria „Arta ca fenomen”, în cadrul festivalului „LISTAPAD-2012”
„După dealuri”, pe lista scurtă la Oscarul pentru Cel mai bun film străin!
„După dealuri”, în cinematografe de pe trei continente
DUPĂ DEALURI – de astăzi în cinematografele din Statele Unite
Proiecție unică „După dealuri”, în varianta integrală
Ediția Premium a DVD-ului „După dealuri”, în librării