„După dealuri” – pe DVD din 1 martie

Începând cu 1 martie 2013, filmul „După dealuri” poate fi găsit pe DVD, mai întâi în București, în librăriile Cărturești, Humanitas și Bastilia, urmând ca de luni să ajungă și în alte orașe din țară, în rețelele Cărturești, Alexandria, Altex, Media Galaxy și în alte locații.

DVD-ul include opțiunea de vizionare a filmului cu subtitrare în franceză sau engleză și poate fi comandat și online, de pe site-urile www.cineshop.ro, librărie.net și de pe alte magazine de specialitate, dar și de pe site-ul filmului www.dupadealuri.ro sau direct la adresa contact@voodoofilms.ro.

În aeroportul Internațional „Henri Coandă”, DVD-ul poate fi găsit la magazinele Press One.

După dealuri” este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran, iar imaginea este semnată de operatorul Oleg Mutu. Filmul a avut premiera mondială în 2012 la Cannes – cel mai important festival de film de autor din lume –, unde a fost premiat pentru scenariu și pentru interpretare, și a devenit ulterior prima peliculă românească reținută pe lista celor mai bune 9 filme străine ale anului la Premiile Oscar.

Filmul a fost cumpărat pentru distribuție în peste 50 de țări din întreaga lume, a fost tratat cu multă atenție de presă și a suscitat atât în străinătate, cât și în România, comentarii și polemici dintre cele mai diverse.

Mungiu ne choisit pas la solution facile. Son film, touché par la grâce, est d’une puissance rarissime, d’une simplicité sans égale. Là où d’autres emploieraient de graves majuscules, îl parle să langue naturelle. C’est celle du cinéma, de l’intelligence, de la sensibilité. Șes héroïnes sont și vraies, si uniques, qu’elles ont renversé le public du Festival de Cannes. […] Il règne sur l’écran la sereine plénitude du talent. Mungiu fait honneur à son art. Le cinéma semble avoir été inventé pour lui. Au-delà des collines est un miracle. Voilà. C’est tout.  Eric Neuhoff – Le Figaro

De ce După dealuri este cel mai bun film despre România făcut în ultimii 20 de ani? Pentru că vorbește echilibrat despre lucruri incomode. Pentru că ne pune în față o oglindă, fără să renunțe din frică sau conformism la adevăr. Și, în special, pentru că nu-i silește pe spectatori să tragă concluzii. Îi lasă să gândească singuri… ceea ce e o formă de respect cu care romanii se întâlnesc atât de rar. Vlad Mixich – Hotnews.ro

În cursul lunii martie, cu ocazia evenimentului de lansare oficială a DVD-ului, va avea loc o proiecție unică cu varianta integrală a filmului, incluzând toate secvențele care nu au rămas în versiunea prezentată la Cannes.

„După dealuri”, în selecţia oficială la Palić
„După dealuri”, într-o selecţie prestigioasă la Festivalul de la New York
Retrospectiva Cristian Mungiu în Belgia, inițiată de frații Dardenne
„După dealuri”, în selecția prestigiosului BFI London Film Festival
„După dealuri”, în avanpremieră la Vaslui, din 21 septembrie
Proiecţii sold-out la Hamburg, Londra, New York
„După dealuri” - premiul criticii internaţionale la Haifa
„După dealuri”, la cel mai mare festival din Asia
Din 26 octombrie în peste 40 de orașe din țară
„După dealuri” îşi începe traseul prin oraşele din România
Proiecţii speciale în case de cultură şi teatre
Cristian Mungiu – retrospectivă integrală la Festivalul de la Salonic
Proiecțiile speciale continuă
Locul 8 în topul „Sight & Sound” al celor mai bune filme
"După dealuri", nominalizat la Satellite Awards
„După dealuri”, pe lista scurtă la Oscarul pentru Cel mai bun film străin!
„După dealuri”, în cinematografe de pe trei continente
DUPĂ DEALURI – de astăzi în cinematografele din Statele Unite
Proiecție unică „După dealuri”, în varianta integrală
Ediția Premium a DVD-ului „După dealuri”, în librării