„După dealuri”, selecționat în cele mai importante festivaluri de peste Ocean

Filmul După dealuri/ Beyond the Hills, în regia lui Cristian Mungiu, figurează în selecția Festivalului Internațional de Film de la Toronto (6 – 16 septembrie), cel mai important eveniment de gen din America de Nord. Pelicula a fost inclusă în secțiunea Masters – dedicată celor mai celebrați cineaști ai momentului -, alături de filmele unor regizori precum Michael Haneke (Amour, premiat cu Palme d’Or), Abbas Kiarostami, Kim Ki-duk, Bernardo Bertolucci, Michael Winterbottom sau Olivier Assayas.
Centru mondial al business-ului de film, Toronto adună în fiecare an peste 300 de filme, secțiunea Masters numărând 14 titluri. La ultimele trei ediții, numărul spectatorilor și al oamenilor din industrie participanți la festival a depășit 260.000.

O altă selecție prestigioasă în care se regăsește cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristian Mungiu este cea a Festivalului de Film de la New York (28 septembrie – 14 octombrie). Cea de-a 50-a ediţie a evenimentului organizat de Film Society of Lincoln Center adună 32 de producții, multe dintre ele premiate deja în festivaluri. După dealuri va fi proiectat alături de Amour, filmul lui Michael Haneke premiat cu Palme d’Or, Like Someone in Love, de Abbas Kiarostami, Après mai, de Olivier Assayas, Barbara, filmul lui Christian Petzold distins cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin sau Tabu, în regia lui Miguel Gomes, recompensat pentru inovaţie tot la Berlin.
O lună mai târziu va avea loc premiera filmului la Los Angeles, în cadrul AFI Fest (1–8 noiembrie), festivalul organizat de prestigiosul American Film Institute.

După premiul pentru scenariu şi dublul trofeu pentru interpretare – acordat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur – obținute la cea de-a 65-a ediție a Festivalului de la Cannes, După dealuri a fost selectat și invitat în peste 25 de festivaluri din întreaga lume, fiind prezentat deja în festivaluri de clasa A precum Sarajevo, Moscova sau Karlovy Vary.
După dealuri este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficționale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actriţe ieşence debutante în film: Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuţă (Părintele) şi Dana Tapalagă (Maica Stareţă).
Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

După dealuri este produs de Mobra Films și co-produs de Why Not Productions (Franța), Les Films du Fleuve (Belgia), France 3 Cinema și Mandragora Movies (România). Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Eurimages și al Centre National du Cinema et de l’Image Animée (Franța), și cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+ și Wild Bunch (Franța).
Vânzările internaționale sunt gestionate de Wild Bunch, filmul având deja distribuitori în peste 30 de țări.

Pentru informații suplimentare, ne puteţi contacta pe adresa pr@voodoofilms.ro. Ne puteţi urmări şi pe pagina de Facebook a filmului.

Actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, la Sarajevo
„După dealuri”, în selecţia oficială la Palić
„După dealuri”, într-o selecţie prestigioasă la Festivalul de la New York
Retrospectiva Cristian Mungiu în Belgia, inițiată de frații Dardenne
„După dealuri”, în selecția prestigiosului BFI London Film Festival
Proiecţii sold-out la Hamburg, Londra, New York
„După dealuri” - premiul criticii internaţionale la Haifa
Din 26 octombrie în peste 40 de orașe din țară
Proiecţii suplimentare la cererea publicului
Cristian Mungiu – retrospectivă integrală la Festivalul de la Salonic
Proiecțiile speciale continuă
Încă două premii importante pentru „După dealuri”
Proiecţiile speciale continuă în ţară
Locul 8 în topul „Sight & Sound” al celor mai bune filme
„După dealuri”, pe lista scurtă la Oscarul pentru Cel mai bun film străin!
„După dealuri”, în cinematografe de pe trei continente
„După dealuri” în cinematografele poloneze
Proiecție unică „După dealuri”, în varianta integrală
Ediția Premium a DVD-ului „După dealuri”, în librării
INTERVIU: Mungiu: Invitaţia în juriul de la Cannes e şi o recunoaştere pentru cinematografia română.