Proiecţii sold-out la Hamburg, Londra, New York

Filmul scris și regizat de Cristian Mungiu și inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran stârneşte atât interesul criticii şi a presei de profil, cât şi a publicului, proiecţiile de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival şi New York Film Festival fiind sold-out cu câteva zile înainte de rulare.

La New York, unde a rulat în selecţia oficială, alături de câteva dintre cele mai apreciate filme ale anului, „După dealuri” a avut parte de cronici elogioase. „Sfâşietor, de neuitat şi vizionar”, scrie FilmSchoolRejects.com, una dintre cele mai apreciate şi vizitate publicaţii online de cinema de peste Ocean. „Filme atât de diferite precum «Amarcord» sau «Panglica albă» caută sursa psihologică a violenţei. Contribuţia unică a lui Mungiu este însă felul în care umanizează povestea şi conduce metafora. Acolo unde Fellini folosea sexualitatea adolescentină, iar Haneke invoca pierderea inocenţei copilăriei, regizorul român spune o poveste de dragoste”, scrie criticul Daniel Walber.

„După dealuri” a avut parte de o avanpremieră specială și la Paris, la finalul lunii septembrie, la invitația Société Civile des Auteurs Réalisateurs Producteurs. Cristian Mungiu și actrița Cristina Flutur s-au întâlnit cu publicul francez la Cinéma des Cinéastes, într-o discuție amplă moderată de regizorul Radu Mihăileanu. „Filmul său este, înainte de toate, o demonstraţie de fineţe, de stăpânire a tuturor resorturilor artei cinematografice”, notează dramaturgul Matei Vişniec, prezent la proiecţie, în „Jurnalul de duminică”.

„Aplauzele finale n-au făcut decât să confirme ceea ce publicul a simţit chiar din primele secunde ale peliculei, şi anume că ne aflam în faţa unui exemplu de mare artă dar şi de mare inteligenţă artistică”. Filmul va intra în cinematografele din Franța pe 21 noiembrie.

După ce a rulat în avanpremieră la Vaslui și Câmpina, la finalul lunii septembrie, filmul intră în cinematografele din România pe 26 octombrie. Avanpremiera bucureșteană este programată în cadrul evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest, pe 25 octombrie.

Parteneri media: B1 TV, TVR, Europa FM, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor, Ziare.com, Hotnews.ro, Zile şi nopţi, Cinematique, BeWhere, Port.ro, Liternet.ro, CinemaRx.ro, Studentie.ro, Eva.ro, Cinefan.ro, Filmreporter.ro, Spectacular TV, Cărtureşti.

Actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, la Sarajevo
Retrospectiva Cristian Mungiu în Belgia, inițiată de frații Dardenne
„După dealuri”, de Cristian Mungiu, propunerea României la premiile Oscar
„După dealuri”, în avanpremieră la Vaslui, din 21 septembrie
„După dealuri”, la cel mai mare festival din Asia
„După dealuri” îşi începe traseul prin oraşele din România
Proiecţii speciale în case de cultură şi teatre
Proiecţii suplimentare la cererea publicului
Cristian Mungiu, nominalizat la premiile Academiei de Film Europene 2012
Cristian Mungiu – retrospectivă integrală la Festivalul de la Salonic
Proiecțiile speciale continuă
Proiecţiile speciale continuă în ţară
Proiecţii pe 1 şi 2 decembrie
"După dealuri", nominalizat la Satellite Awards
„Premiul de argint” la categoria „Arta ca fenomen”, în cadrul festivalului „LISTAPAD-2012”
„După dealuri”, pe lista scurtă la Oscarul pentru Cel mai bun film străin!
„După dealuri”, în cinematografe de pe trei continente
„După dealuri” în cinematografele poloneze
Proiecție unică „După dealuri”, în varianta integrală
Ediția Premium a DVD-ului „După dealuri”, în librării