Proiecţii speciale în case de cultură şi teatre

După un debut în forţă, cu 12.741 de spectatori în primele zile de la lansarea în cinematografe, „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, îşi continuă drumul prin ţară. În efortul de a aduce filmul la cât mai mulţi spectatori, vor fi organizate proiecţii speciale în mai multe oraşe ale ţării, în case de cultură, teatre sau cinematografe vechi. Pentru spectatorii unora dintre oraşele respective va fi o ocazie unică să vadă cel mai aşteptat film al anului pe ecran mare şi să-i întâlnească pe unii dintre membrii echipei.

Iată primele proiecţii speciale „După dealuri”:

  • 2 noiembrie – Slobozia – Casa Municipală de Cultură – orele 16.00 şi 19.00 – în prezenţa lui Valeriu Andriuţă şi a criticului Mihai Fulger;
  • 5 noiembrie – Miercurea Ciuc – Teatrul „Csiki Jatekszin” – ora 16.30 – în prezenţa actorilor Valeriu Andriuţă şi Dana Tapalagă;
  • 6 noiembrie – Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor – ora 18.00;
  • 7 noiembrie – Hunedoara – Cinema Flacăra – orele 16.00 şi 19.00;
  • 8 noiembrie – Deva – Centrul Cultural „Drăgan Muntean” – ora 18.00;
  • 9 noiembrie – Lugoj – Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” – ora 18.00;
  • 12 noiembrie – Galaţi – Casa de Cultură a Studenţilor – ora 16.00 – în prezenţa lui Cristian Mungiu;

Astfel de proiecţii vor fi organizate şi la Alexandria, Buzău, Călăraşi sau Suceava, iar informaţiile vor fi în permanență updatate pe site-ul filmului,  www.dupadealuri.ro.

„După dealuri” poate fi văzut în continuare în multiplexurile din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timișoara, Arad, Constanţa, Bacău, Pitești, Târgu Mureș, Brașov, Brăila, Baia Mare şi Tulcea. În săptămâna 2-8 noiembrie, filmul va rula şi la Cinema Victoria din Iaşi şi Cinema Arta din Sibiu. Din 9 noiembrie, pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată și la Cinema Dacia din Piatra Neamț, Cinema Timiş din Timişoara şi Cinema Patria din Deva, urmând să ajungă apoi la Botoșani, Alba Iulia, Bistrița, Râmnicu Vâlcea și în alte localități.

În jur de 40 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Rusia, au cumpărat drepturile de distribuție ale filmului. Distribuitorul român este Voodoo Films (contact: pr@voodoofilms.ro, telefon 0720 722 107).

Parteneri media: B1 TV, TVR, Europa FM, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor, Ziare.com, Hotnews.ro, Zile şi nopţi, Cinematique, BeWhere, Port.ro, Liternet.ro, CinemaRx.ro, Studentie.ro, Eva.ro, Cinefan.ro, Filmreporter.ro, Spectacular TV, Cărtureşti.

Proiecțiile filmului în țară sunt sprijinite de Provident.

„Promovăm constant iniţiative menite să ne aducă mai aproape de clienţii noştri şi de comunităţile în care aceştia trăiesc. Prin susţinerea peliculei După dealuri ne dorim să facilităm accesul publicului larg la acest lung metraj de succes și să promovăm astfel filmul românesc. Îi invităm pe locuitorii celor 40 de oraşe în care va rula filmul, inclusiv pe clienții, agenții și angajații noștri, să descopere alături de noi povestea emoţionantă prezentată de Cristian Mungiu”, declară Ivo Kalik, Director General Provident Financial România.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB).

Provident este singura instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Provident Financial România este parte a grupului britanic IPF, care are 2,5 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei peste 6 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 140 de milioane de euro, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială. Provident are acum peste 700 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.providentfinancial.ro.  

Actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, la Sarajevo
„După dealuri”, în selecţia oficială la Palić
„După dealuri”, selecționat în cele mai importante festivaluri de peste Ocean
„După dealuri”, într-o selecţie prestigioasă la Festivalul de la New York
„După dealuri”, în selecția prestigiosului BFI London Film Festival
„După dealuri”, de Cristian Mungiu, propunerea României la premiile Oscar
Proiecţii sold-out la Hamburg, Londra, New York
„După dealuri”, la cel mai mare festival din Asia
Cristian Mungiu, nominalizat la premiile Academiei de Film Europene 2012
Încă două premii importante pentru „După dealuri”
Proiecţiile speciale continuă în ţară
Locul 8 în topul „Sight & Sound” al celor mai bune filme
"După dealuri", nominalizat la Satellite Awards
„Premiul de argint” la categoria „Arta ca fenomen”, în cadrul festivalului „LISTAPAD-2012”
„După dealuri”, pe lista scurtă la Oscarul pentru Cel mai bun film străin!
„După dealuri”, în cinematografe de pe trei continente
„După dealuri” în cinematografele poloneze
„După dealuri” - pe DVD din 1 martie
Ediția Premium a DVD-ului „După dealuri”, în librării
INTERVIU: Mungiu: Invitaţia în juriul de la Cannes e şi o recunoaştere pentru cinematografia română.